31 Ağustos 2010

Evet - Hayır Oyunu.

- Duydunuz Zilin sesini ve yarışma başladı. Dikkat ediyoruz ve yasaklı iki kelimeyi söylemiyoruz.

Bu cümleyi 85 senesinden önce doğmuş hemen hemen herkes adı gibi hatırlar. Erkan Yolaç'ın sunduğu Evet-Hayır yarışmasının başlama cümlesiydi bu. Yarışmanın çok basit bir kuralı vardı, sadece ve sadece Erkan Yolaç ne sorarsa sorsun Evet veya Hayır kelimelerini 2 dakika boyunca kullanmazsanız, kazanıyordunuz. Tabi bu süre içerisinde Erkan bey size Evet veya Hayır dedirtmek için var gücüyle çalışıyor, bildiği bütün kelime oyunlarını kullanmaktan çekinmiyordu.

Düşününce ne kadar tanıdık geliyor değil mi? Son günlerde gündemden düşmeyen Referandum muhabbetine ne kadar da yakın bir yarışmaymış zamanında.

Birileri size Evet veya Hayır dedirtmek için nasıl kelime oyunları, nasıl siyasi manevralar içindeler herkes gün gibi farkında. Tabi ki böyle bir ortamın oluşması çok doğal. Siyaseti seven bir ülkeyiz. Olacak bu kadar Evet - Hayır muhabbeti. Ama yine de Facebook üzerinden bu olayın şovalyeliğini yapmaya kendini adamış bünyelere de veryansın etmekten kendimi alamıyorum dostlar. Tanıdığım süre içerisinde en ufak siyasi kelime duymadığım insanlar cevval cevahir siyasetçi çıkmasın mı :) iyi güzel hoş insanların senin siyasi görüşünü bilmesini istiyorsun. İnsanlara kendini anlatmak istiyorsun da, o kadar video paylaşınca ne oluyor onu anlamıyorum.

Aslına bakarsanız bu konuyu 2-3 cümle ile özetlemek zor, yine de ben bir kaç cümle daha edip yorumu size bırakacağım.

Ülkenin çoğu Hükümet partisinin ya da Muhalefet partilerinin genel başkanlarının konuştukları üzerinden gidecek sandığa. Eminim ki insanların %60'tan fazlası kaç tane madde olduğunu bile bilmiyor. Trajikomik değil mi.

Ne diyordu Erkan abi en son;

- Evvvet / Hayırrrr Dediniz ve kaybettiniz.

Hiç yorum yok: