11 Aralık 2009

Yasak Krallık...

Evet biliyorum, farkındayım :) Gösterimden kalkmış olabilir evet. Üzerinden baya zaman da geçmiş olabilir. Ama nacizhane bendeniz bu filmi yeni izleme fırsatı buldum.

Bu tarz uzak doğu, kung fu, vurdu kırdı sinemasına düşkünümdür eksilerden beri. Babamın ilk VHS video aldığında getirdiği film olan, ki sene 1988 falan, Kan Sporu (Jean Claude Vann Damme) filmiyle başlayan, Bruce Lee-Chuck Norris ile gelişen, Steven Segal ile devam, Jet li'ye ulaşan bir düşkünlük benimkisi.

Baya bir uzun zaman önce edindiğim Yasak Krallık - Forbidden Kingdom filmi masa üstümde duruyordu bayadır. Ha bugün ha yarın derken dün gece izleme fırsatı buldum ve film boyunca yüzümde bir tebessüm, ara ara kahkahalar ve hayrete düşüren figürlere ağzım açık bakarak bitirdim. Jackie Chan'in oynadığı Drunken Immortal karakteri birebir Jackie Chan için yazılmış belli. Silent Monk ise Jet li'nin karizması için biçilmiş kaftan olmuş açıkçacı. Ha Monkey King'i canlandırırken yaptığı şaklabanlıklarda yakışmamış değil :D sadece kafamda pek uyuşmadı, emanet durdu o kadar.

Eğer küçükken Neverending Story filmini beğeniyle izlediyseniz, az çok bu tarz filmlerden hoşlanıyorsanız, kaçırmamanız gereken lezzetli bir film olmuş. Mutlaka izleyin derim :)

Hiç yorum yok: